2008. október 16., csütörtök

Rigatoni brokkolival

Rigatoni brokkolival
(Rigatoni con broccoli)

Hozzávalók:
300 g brokkoli

100 ml tejszín
extraszűz olívaolaj
egy kisebb csokor petrezselyemzöld
1 tk. reszelt parmezán
só, bors


A brokkolit rózsáira szedjük, puhára pároljuk, leszűrjük, majd merülőmixerrel a tejszín, egy kevés olívaolaj és a fűszerek hozzáadásával pépesítjük. (Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá a brokkoli főzőlevéből egy keveset.) A tésztát kifőzzük, "al dente" leszűrjük, majd összekeverjük a pépesített brokkolival és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálalásnál megszórjuk egy tk. parmezánnal, végül egy kevés olívaolajat csöpögtetünk a tetejére.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azannya, mennyi új pasta...
Hétvégére betervezem valamelyiket... :)

Gabah írta...

Hajrá! ;-)))))) És nemsokára jön a többi is! :-)

Vegavarázs írta...

Most találtam meg ezeket a pastákat, hogy a Katakonyhán kommenteltél. Csak ámulok és bámulok, remek receptek! Nagyon köszönöm!

Gabah írta...

Igaán nincs mit, Vegavarázs! Szépen gyűlik a húsmentes tészták sora is! Örülök, hogy tetszik.
Mamma az ügyes! Ő rendszeresen frissíti a blogot, míg én csak ücsörgök a receptjeimen ;-) no de ami késik, nem múlik!
További jó böngészést!

Kata írta...

Ez nagyon szimpatikus, és minden van itthon hozzá. Nagyon köszönöm a segítségedet itt is, titkon reménykedtem, hogy hátha megtalálod a kérésemet.
(És most itt dühöngök magamban, hogy hová tettem a szememet, mert a múltkor nem találtam a rendszeres olvasást nálad. Valami körmönfont megoldással oldottam meg a dolgot; de akkor ezennel itt oldalt is bejelölöm magamat...)mences

Gabah írta...

Szia Kata!
Kicsit késve ugyan, de itt vagyok. ;-)
Örülök, hogy tudtam segíteni, és remélem, hogy ízlett a pasta!
Ha még van belőle, bátran próbálkozz más változattal is!