A tésztához
liszt
minden 100 g liszthez 1 tojás
minden 100 g liszthez 10 g pürésített, jól kinyomkodott paraj
2 főtt krumpli
1 kisebb fej hagyma
250 g főtt mángold
1 csokor majoranna
1 csokor citromfű
10 db bazsalikomlevél
1 ágacska rozmaring
füstölt ricotta
vaj
10 g kakaópor
egy csipetnyi fahéj
kevés őrölt szerecsendió
só, fehérbors
A lisztből, a tojásból és a parajból gyúrjunk tésztát, nyújtsuk vékonyra (a tésztanyújtó gépen a 7. fokozat). A hagymát és a zöldfűszereket vágjuk apróra, egy kevés vajban pároljuk meg. A töltelékhez egy tálban alaposan keverjük össze az áttört főtt krumplit, az apróra vágott mángoldot, a vajban párolt hagymás zöldfűszereket, a kakaót, majd fűszerezzük sóval, borssal, egy csipetnyi fahéjjal és egy kevés szerecsendióval.A kinyújtott tésztacsík egyik felére a töltelékből apró gombócokat helyezünk, ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket jól lenyomkodjuk, és egy lisztezett szájú pohár segítségével félköröket szaggatunk ki belőle. (Gyakorlatilag úgy járunk el, mint a tortellini készítésénél.)A „cjarsòns”-t lobogó sós vízbe dobjuk, 2-3 percig főzzük, leszűrjük, majd összekeverjük egy kevés olvasztott vajjal. Reszelt, füstölt ricottával a tetején azonnal tálaljuk. (Mivel nem volt itthon túl sok füstölt ricottám, egy szép darab magyar füstölt szalonnából vékony csíkokat vágtam, 1 cm-enként bevagdostam, a zsírját kisütöttem, és ezzel locsoltam meg a másnapi adag tésztát... meg persze rácsempésztem néhány pörcöcskét is. ;-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése