Ehhez a tésztához az itt található fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsomot használtuk fel, de ha ilyen épp nincs kéznél, nyugodtan lehet friss hozzávalókból is dolgozni.
Tagliatelle fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsommal
(Tagliatelle con pomodorini, aglio e capperi)
A tésztához:
liszt
minden 100 g liszthez 1 tojás
A szószhoz:
1 üveg fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsom vagy 8 db koktélparadicsom
néhány kapribogyó
A tésztához:
liszt
minden 100 g liszthez 1 tojás
A szószhoz:
1 üveg fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsom vagy 8 db koktélparadicsom
néhány kapribogyó
4-5 friss bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
2 leforrázott, meghámozott, apró kockára vágott paradicsom
extraszűz olívaolaj
reszelt parmezán
2 leforrázott, meghámozott, apró kockára vágott paradicsom
extraszűz olívaolaj
reszelt parmezán
A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, feltekerjük, kb. 7 mm széles csíkokra vágjuk, és amíg a koktélparadicsomos szósz elkészül, lobogó sós vízben kifőzzük.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett koktélparadicsomokat és a hámozott, darabolt paradicsomot, majd 2-3 percig főzzük. Ennyi idő alatt a friss tagliatelle is "al dente"-re fő.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos mártással, tálalásnál kevés parmezánt reszelünk a tetejére.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos mártással, tálalásnál kevés parmezánt reszelünk a tetejére.
(Ha friss hozzávalókkal készítjük a szószt, akkor a következőképp járunk el: a félbevágott fokhagymát egy kevés olívaolajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a negyedekre vágott koktélparadicsomokat, a felaprított kapribogyót, a darabolt paradicsomot, és az apróra tépkedett bazsalikomleveleket. Ezt sem szabad 2-3 percig tovább főzni, mert akkor a koktélparadicsomok szétesnek, tehát 2-3 perc után már keverhetjük is a frissen kifőzött, leszűrt tésztához.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése