2010. július 2., péntek

Cuori balzsamkrémes-ricottás csiperkével

Cuori balzsamkrémes-ricottás csiperkével
(Cuori con prataioli alla ricotta e crema di balsamico)

320 g cuori
500 g csiperke
1 salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb sárgarépa
4 ek. + néhány csepp balzsamkrém
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor friss koriander
extraszűz olívaolaj
150 g ricotta
Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, hozzáadtam felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott csiperkét. Sóztam, borsoztam, és amikor a zöldségek alatti lé teljesen elfőtt, hozzáadtam a felaprított koriandert, a petrezselyemzöldet valamint a 4 ek. balzsamkrémet is, majd az egészet további egy-két percig főztem-pirítottam. Ekkor belekevertem a ricottát, és a serpenyőt lehúztam a tűzről.
Ezalatt a tésztát lobogó sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, összekevertem a gombás-ricottás masszával, és néhány csepp balzsamkrémmel ill. friss korianderlevéllel a tetején azonnal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: