2010. augusztus 24., kedd

Spaghetti szarvasgombásolajos petrezselyempestoval

Spaghetti szarvasgombásolajos petrezselyempestoval
(Spaghetti al pesto di prezzemolo)

320 g spaghetti
1 nagy csokor petrezselyem (kb. 25 g tisztítva)
2-3 ág rozmaring
2-3 ág fodormenta
3-4 ek szarvasgombás extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek mandula
só, feketebors
kevés vaj
A tetejére
parmezán
lágy (ligúr) olívaolaj

A zöldfűszereket - ha szükséges - megmosom, alaposan megszárítom és lecsippentem. Az olajjal, a fokhagymával és a mandulával együtt aprítóba teszem és pár másodperc alatt pépesítem. (Akinek van, használjon kőmozsarat!)
Közben a spagettit kifőzöm és leszűrés előtt kiveszek belőle egy pohárnyi főzővizet.
A pestoba keverek egy kevés főzvizet és beleteszek jó két kanálnyi reszelt parmezánt. Kerekre ízesítem.
A tésztába beleolvasztom a vajat, majd összekeverem a kész pestoval. A tányérokon meglocsolom olívaolajjal és parmezént reszelek rá.
4 személyre

Ha tetszik, kedveld a Facebookon is!

1 megjegyzés:

Hinyenc írta...

Egy ujabb remek recept amit muszaj lesz kiprobalnom, mielobb!!