2010. október 2., szombat

Kardamomos-sütőtökös-kelbimbós fusilli

Kardamomos-sütőtökös-kelbimbós fusilli
(Fusilli con zucca, cavolini di Bruxelles e cardamomo)

Hozzávalók:
320 g fusilli
1 salotta
300 g sütőtök
12 db kelbimbó
10-12 szem kardamom mag
2 zsályalevél
1 dl száraz fehérbor
vaj

frissen őrölt feketebors

Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleteszem az apróra vágott salottát, a zsályaleveleket, a mozsárban megtört kardamommagokat. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadom a negyedekre vágott kelbimbót, kicsit átpirítom, majd rádobom a pici kockára vágott sütőtököt is. Sózom, borsot tekerek rá, majd felöntöm a fehérborral, és néhány perc alatt az egészet készre párolom. (Nem baj, ha a tök egy kicsit krémesen, szétfő.) Közben a spagettit kifőzöm, "al dente" leszűröm, az illatos tökös-kelbimbóval összeforgatom, és azonnal tálalom.

2 megjegyzés:

Gabriela írta...

buona la pasta!!!mi piace la ricetta!un bacio!

Gabah írta...

Grazie Gabriela!
:-)