(Fusilli con zucca, cavolini di Bruxelles e cardamomo)
Hozzávalók:
320 g fusilli
1 salotta
300 g sütőtök
12 db kelbimbó
10-12 szem kardamom mag
2 zsályalevél
1 dl száraz fehérbor
vaj
só
frissen őrölt feketebors
Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleteszem az apróra vágott salottát, a zsályaleveleket, a mozsárban megtört kardamommagokat. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadom a negyedekre vágott kelbimbót, kicsit átpirítom, majd rádobom a pici kockára vágott sütőtököt is. Sózom, borsot tekerek rá, majd felöntöm a fehérborral, és néhány perc alatt az egészet készre párolom. (Nem baj, ha a tök egy kicsit krémesen, szétfő.) Közben a spagettit kifőzöm, "al dente" leszűröm, az illatos tökös-kelbimbóval összeforgatom, és azonnal tálalom.
2 megjegyzés:
buona la pasta!!!mi piace la ricetta!un bacio!
Grazie Gabriela!
:-)
Megjegyzés küldése