2010. november 18., csütörtök

Zöldborsópestós tortiglioni dióval és pecorinoval

Zöldborsópestós tortiglioni dióval és pecorinoval
(Tortiglioni con pesto di piselli, noci e pecorino)

Hozzávalók:
320 g tortiglioni
300 g fagyasztott zöldborsó
nagy csokor bazsalikomlevél
8 dió bele
40 g érlelt pecorino
1 kis gerezd fokhagyma
kb. 4 ek. extraszűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A fagyasztott zöldborsót kb. 7-8 perc alatt puhára főztem, majd a tűzről levéve hozzáadtam a bazsalikomleveleket, a diót, a fokhagymát, és az olívaolajat, belereszeltem a pecorinot, és az egészet merülőmixerrel pépesítettem, kóstoltam, sóztam, borsoztam.
Ezalatt a tésztát lobogó sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, a főzővízből kb. egy dl-t a zöldborsós péphez adtam, majd összekevertem a tésztával és azonnal tálaltam.

3 megjegyzés:

lorien írta...

Gól. Nagyon jó :) Épp azon gondolkoztam, mivel lehetne a ma esti mentás zöldborsópürét feldobni - itt a válasz:D

Mamma írta...

Ma este el is készült hamarjában.
Mindenkinek: a recept tökéletes!:)
A zöldborsót - úgy, ahogy van - pár percig felmelegítettem egy lábasban (érdemes abban melegíteni, amiben majd a tésztát is főzzük, így kevesebb mosogatnivaló lesz), aztán irány a botmixer.
Mi zsályával gyúrt tagliatellével ettük, de simával is nagyon jó lesz.
Friss, üde, halványzöld :))
Köszönöm, Gaba,

Gabah írta...

Igazán nincs mit! Szívesen tésztázok nap mint nap ;-)
Jó ilyen kommentekre "ébredni"!