Gnocchi tészta ricottás spenótpürével
(Gnocchi con crema di spinaci e ricotta) 
Hozzávalók: 
 320 g gnocchi tészta
200 g fagyasztott leveles spenót
200 g fagyasztott leveles spenót
 extraszűz olívaolaj
1 cikk  fokhagyma
4 ek. ricotta
100 g frissen reszelt, érlelt pecorino  (esetleg grana vagy parmigiano)
só, bors, szerecsendió
A tésztát forrásban lévő bő, sós vízbe dobtam.
Egy   serpenyőben az olívaolajat,  alacsony  lángon megpirítottam rajta a  héjától megfosztott, kés élével  kissé  szétnyomott fokhagymagerezdet,  hozzáadtam a fagyasztott  spenótot,  sóztam, borsot tekertem és  szerecsendiót reszeltem rá, majd  a spenót kiolvadásától számítva nem  több mint 3 percig  főztem. Ekkor levettem a tűzről, hozzáadtam a  ricottát, belereszeltem a pecorinot (egy keveset félretettem a  tálaláshoz), botmixerrel az egészet pürésítettem (jól megdolgoztam, hogy  krémes legyen), majd újra  visszatettem a  tűzhelyre, hozzáadtam néhány  evőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy a megfelelő állagot elérje, és  egyet forraltam  rajta.
A gnocchit bő, sós vízben  kifőztem, “al dente” leszűrtem, összekevertem  a spenótos-ricottás  szósszal, reszeltem rá egy kevés pecorinot, és azonnal tálaltam.
 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése