(Linguine con pesto di fichi e basilico)
Hozzávalók (2 személyre):
• 16 dkg linguine
• egy kis maréknyi fenyőmag
• 6-8 db közepes füge
• egy pici gerezd fokhagyma
• 3 dkg reszelt parmezán sajt
• só
• 6-8 bazsalikomlevél
• olívaolaj
Míg a tészta főzővize felforr, elkészítjük a pesztót. Ehhez első lépésként egy serpenyőben enyhén megpirítjuk a fenyőmagot. Félreteszünk belőle néhány szemet, a többit pedig beletesszük a botmixer poharába. Hozzáadjuk a meghámozott feldarabolt fügét, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, a bazsalikomleveleket és egy csipetnyi sót. Miközben mindezt jól összedolgozzuk, lassanként annyi olívaolajat folyatunk hozzá, amennyi pesztóra kb. szükségünk van. Ezt mindenkinek a saját megítélésére bízom. Mire ezzel készen vagyunk, nagyjából már forr is a víz. Megsózzuk és fogkeményre főzzük benne a tésztát. Végül leszűrjük, összekeverjük a pesztóval és megszórjuk a maradék fenyőmaggal. Néhány bazsalikomlevéllel és egy kevés parmezánforgáccsal díszítjük. Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése