(Casarecce al pesto siciliano)
· 50 g olívaolajban eltett aszalt paradicsom
· félmaréknyi bazsalikomlevél
· 25 g fenyőmag
· 25 g mandula
· 50 g reszelt pecorino sajt
· 50 g ricotta
· 1 kis gerezd fokhagyma
· só, bors
· extra szűz olívaolaj
· 1 db madárszem chili (opcionális)
Hozzávalók (2 személyre):
· 160 g casarecce · 50 g olívaolajban eltett aszalt paradicsom
· félmaréknyi bazsalikomlevél
· 25 g fenyőmag
· 25 g mandula
· 50 g reszelt pecorino sajt
· 50 g ricotta
· 1 kis gerezd fokhagyma
· só, bors
· extra szűz olívaolaj
· 1 db madárszem chili (opcionális)
Tegyünk egy fazékba vizet melegíteni a tésztának. Ezután aprítsuk fel az aszalt paradicsomot, a bazsalikomleveleket pedig öblítsük le és egy kicsit szárítgassuk meg. Az összes hozzávalót - természetesen a tészta kivételével - tegyük a botmixer poharába vagy egy mélyebb tálba, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és turmixoljuk össze. Ezután folyassunk még hozzá - folyamatos mixelés közben - vékony sugárban annyi olívaolajat, hogy krémes állagú (de nem túl híg) pesztót kapjunk. Ha kész, kóstoljuk meg és ha kell sózzuk-borsozzuk utána, majd tegyük félre. Főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben a csomagoláson megadott ideig, ezután szűrjük le, öntsük egy tálba és keverjük össze a pesztóval. Azon nyomban forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése