Penne ricce fokhagymás kolbásszal és karfiollal
(Penne ricce con salsiccia e cavolfiore)
Hozzávalók:
320 g penne ricce
240 g friss fokhagymás kolbász (ennek hiányában 220 g nem túl sovány darált sertéshús, egy fokhagymagerezd áttörve, egy löttyintésnyi merlot, só, bors, kevés szerecsendió keveréke)
240 g karfiol
só
A karfiolt rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük, felaprítjuk.
A kolbász töltelékét a bélből kiszedjük, villával szétnyomkodjuk, forró serpenyőbe tesszük, és nagy lángon, néhány perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a karfioldarabkákat, meghintjük egy kevés frissen őrölt feketeborssal, ha szükséges, sózzuk, és az egészet összeforraljuk.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a kolbászos karfiollal, és azonnal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Ez megint nagyon tuti lehet; kár, hogy nem tudok menzára bejelentkezni hozzád, még szerencse, hogy ezt el tudom készíteni:)) (a halasokhoz és herkentyűkhöz felénk sajnos nincs hozzávaló, csak a klasszikus magyar halakat tudom megvenni...)
Köszönöm, Kata! Örülök, hogy tetszik! Menzára bejelentkezni? Áá, nálunk minden étel egyszerű, ezeket tényleg gyerekjáték elkészíteni. Persze, azt is elismerem, hogy sok esetben használok olyan alapanyagot, ami otthon nincs vagy csak nehezen beszerezhető, de ezeken át kell ugrani, vagy kitalálni valami frappáns helyettesítő megoldást. Látod, én épp az édesvízi halkínálatot hiányolom. Itt pl. a pontyot nem is eszik meg. Igaz, pisztránggal Dunát lehetne rekeszteni, annyi van a környéken, de más tényleg nincs. Figyled a Tarka Bárkát! http://tarkabarkablog.hu/
Ott majd lesznek jó kis édesvízi hallal készülő receptek is! :-)
Megjegyzés küldése