2012. január 9., hétfő

Pennette paradicsomos kardhallal

Pennette paradicsomos kardhallal 
(Pennette con pesce spada al pomodoro)

Hozzávalók:
320 g pennette
1 ágacska rozmaring
1 cikk fokhagyma
120 g kardhal
320 g hámozott, darabolt paradicsom
2 levél bazsalikom
extraszűz olívaolaj,
bors
frissen reszelt Parmigiano Reggiano

A kardhalat apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk az áttört fokhagymát és a rozmaringágacskát. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a kézzel apróra tépkedett bazsalikomleveleket, sózzuk, borsozzuk, és ízlésünknek megfelelő sűrűségű mártássá sűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a kardhalkockákat, és néhány perc alatt  készre főzzük.
A tésztát eközben lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az „al dente” (nem teljesen puhára főtt ) állagot, leszűrjük, összekeverjük a kardhalas mártással, reszelünk rá egy kevés Parmigianot, és azonnal tálaljuk.
(Vigyázzunk, ne főzzük sokáig a kardhalat, mert húsa megkeményedik, elveszíti zamatát!)

Nincsenek megjegyzések: