Eliche csiperkegombával és kelkáposztával
(Eliche con funghi champignon e cavolo verza)
Hozzávalók:
320 g orsótészta
400 g csiperkegomba
250 g kelkáposzta
100 ml száraz fehérbor
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
só
frissen őrölt feketebors
A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát laskára vágjuk
A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, hozzáadjuk a kelkáposztát és a fehérbort, majd folyamatosan kevergetve roppanósra pároljuk, végül lesütjük.
Egy másik serpenyőt zsiradék nélkül füstölésig hevítünk, belerakjuk a gombát, majd saját levében megpároljuk, lesütjük. Hozzáadjuk a vajat, az apró kockára vágott hagymát és az áttört fokhagymát, és nagy lángon az egészet addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul.
Ekkor belekeverjük a kelkáposztát, sóval valamint jó adag frissen őrölt feketeborssal ízesítjük, és az egészet nem több mint egy perc alatt készre pároljuk.
Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a gombás kelkáposztával, és azonnal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon tetszik a recept, de mikor kell bele a bor, és mennyi vaj szükséges bele?
Üdv: Erika
Jól néz ki :)
Tasty pasta recipe. veg pasta recipe in hindi, veg pasta recipe in hindi
Megjegyzés küldése