2008. július 27., vasárnap

Reginette padlizsánnal és mozzarellával

Reginette padlizsánnal és mozzarellával
(Reginette con melanzane e mozzarella)

1 padlizsán
1 csokor petrezselyem
10 db fekete olívabogyó
extra szűz olívaolaj
1 mozzarellagolyó
só, frissen őrölt feketebors

A padlizsánokat megmossuk, majd apró kockára vágjuk, és egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a félbe vágott fekete olívabogyókat, és még néhány percig együtt pároljuk, ezúttal fedő nélkül. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, majd hamar összekeverjük az addig melegen tartott szósszal, és a kockára vágott mozzarellával. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, így a mozzarellakockák szépen megolvadnak majd a tésztacsíkok között.

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/tegnap-csirkt-stttem-az-imdott-rmai.html

Nincsenek megjegyzések: