Paradicsomos-húsos trofie
(Trofie col ragù)
(Trofie col ragù)
200 g darált sertéscomb
kevés extra szűz olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 hajszálvékony szelet füstölt szalonna
1 dl száraz fehérbor
35 db fekete olívabogyó
800 g hámozott, darabolt paradicsom
só, bors
kevés extra szűz olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 hajszálvékony szelet füstölt szalonna
1 dl száraz fehérbor
35 db fekete olívabogyó
800 g hámozott, darabolt paradicsom
só, bors
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és erős lángon jól átpirítjuk, és meglocsoljuk a fehérborral. Amikor a bor nagy része elpárolog, a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát is a húshoz adjuk, és addig pirítjuk, míg szinte az összes hús alatt lévő lé elpárolog. Ekkor fűszerezzük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, és az egészet fedő alatt, néha-néha megkeverve kb. 1 órán keresztül lassú tűzön pároljuk. Amikor a szósz már majdnem kész hozzáadjuk a félbe vágott olívabogyót is, és kb. 15 perc alatt a szószt fedő nélkül készre főzzük.
Az eredeti, bővített bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-10.html
Az eredeti, bővített bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-10.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése