2008. július 23., szerda

Rukolás fusilli

Rukolás fusilli
(Fusilli con rucola selvatica)

200 g rukola
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
2 ek. frissen reszelt érlelt juhsajt
extra szűz olívaolaj

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a rukolát, fűszerezzük, néhány percig pároljuk, majd turmixgépben a sajt felével pépesítjük, és összekeverjük a tésztával. A sajt másik felét már a tányérban szórjuk a tészta tetejére.

Én szeretem, ha kicsit „darabos” marad a rukola; szeretem érezni a levélkéket a számban, ezért a pépesítést gyakran elhagyom, bár kétség kívül így a szósz kevésbé lesz karakteres, szúrós-csípős ízű. Ehhez az ételhez általában azokat az idősebb rukolaleveleket használom fel, amik esetleg salátába már túl erősek lennének. Ja, és csak és kizárólag saját termést! A bolti rukolából készült szósz teljesen elveszti jellegzetes ízét. (A mennyiségtől egyébként ne ijedjünk meg, a levelek a párolás után majdnem úgy összeszottyannak, mint a sóska.)

Az eredeti bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-8.html

Nincsenek megjegyzések: