(Reginette con cozze, panna e pomodoro)
kb. 45 db kékkagyló
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
bors, (szükség szerint só)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 dl tejszín
extra szűz olívaolaj
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
bors, (szükség szerint só)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 dl tejszín
extra szűz olívaolaj
A kékkagylókat folyó vízben egy kefével megtisztítjuk, majd kiszedjük a hátsó részén lévő ún. “szakállat” (a kagyló ezzel kapaszkodik a tengerben a kövekhez). A hagymát nem túl apró, de vékony csíkokra szeleteljük, az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a héjától, magjától megtisztított, pürésített paradicsomot, és az egészet sűrűre főzzük. A szószhoz hozzáadjuk a kagylókat, és fedő alatt addig pároljuk, amíg kinyílnak, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, megöntözzük a tejszínnel, borsozzuk, és ha szükséges sózzuk is !vigyázzunk, mert már maga a kagyló is sós!. (Azokat a kagylókat amelyek nem nyílnak ki, ki kell dobni!)
Az eredeti bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-7.html
Az eredeti bejegyzés itt található:
http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/07/majdnem-minden-napra-egy-tszta-nr-7.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése