2009. január 21., szerda

Paradicsomos spagetti vénuszkagylóval és rákfarokkal

Paradicsomos spagetti vénuszkagylóval és rákfarokkal
(Spaghetti con vongole e code di gamberi al pomodoro)

320 g spagetti
500 g vénuszkagyló
12 db garnélafarok
8 db Picadilly paradicsom
egy csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
bors



Egy serpenyőben felhevítek egy kevés olívaolajat. A kagylókat beleteszem, megszórom aprított petrezselyemzölddel, majd megvárom, míg kinyílnak. (Amelyik nem nyílik ki, ki kell dobni!)
A rákfarkakat megtisztítom: a páncéljukat lehántom, a belüket egy fogvájóval eltávolítom. A kagylókat kibogarászom a héjukból.
Egy másik serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítom az áttört fokhagymát (aki nem szereti az intenzív fokhagymaízt, az hagyja egészben, és tálalás előtt halássza ki a szószból), hozzáadom a kockára vágott Picadilly paradicsomot, a megtisztított rákfarkakat, a kagylót, aztán ismét egy kevés aprított petrezselymet szórok rá, alaposan megborsozom, és ha szükséges hozzáadok egy keveset abból a léből, ami a kagylók elkészítésénél a serpenyőben maradt.
Az egészet csupán néhány percig főzöm, frissen főzött spagettivel összekeverve tálalom. (A szószt mindenképpen kóstoljuk meg, mert valószínűleg sózni már nem kell.)

Nincsenek megjegyzések: