2012. január 2., hétfő

Ricciuttelle grillezett cukkinivel és ostoros garnélával

Ricciutelle grillezett cukkinivel és ostoros garnélával
(Ricciutelle con mazzancolle e zucchine alla griglia) 

Hozzávalók:
20 db friss ostoros garnéla farok
200 g cukkini
vaj
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
egy kis csokor petrezselyemzöld

A cukkinit 0,5 cm vastag karikára (ha nagy cukkinink van, félkarikára) vágjuk, majd bordázott aljú serpenyőben (zsiradék nélkül!) megsütjük.
Az ostoros garnélákat megtisztítjuk, páncélgyűrűiket és belüket eltávolítjuk.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Egy nagy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a kés élével kissé szétnyomott fokhagymagerezdet, a grillezett cukkinikarikákat, a megtisztított éti ostorgarnéla farkakat és a felaprított petrezselyemzöldet, majd a serpenyőt folyamatosan rázogatva a garnélák nagyságától függően 3-4 perc alatt készre főzzük.
Közben a tésztát kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt állagot, leszűrjük, összekeverjük a cukkinis garnélával, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: